Киев, Одесса, Львов, Днепр, Харьков,7 офисов
8.00 - 21.00 Без выходных
1 537 за месяц +2

Як відкриту аптеку в Україні? Ліцензія на аптеку.

Просмотров 15023

 

 

   Реалізація успішного бізнес-проекту вимагає ретельної підготовки і вивчення особливостей ринку. Відкриття аптеки або аптечної мережі - не виняток. Експерти називають фармацевтичний бізнес одним з найбільш прибуткових видів діяльності. Однак, згідно з результатами дослідження компанії «Фра-М», близько третини аптечних підприємств України офіційно декларують свою збитковість. Як відкрити аптеку, щоб не потрапити в їх число? Досвід показує, що рентабельність аптеки на 90% залежить від якості проведення підготовчих етапів перед відкриттям пункту продажів.

 

 

Відкриття аптеки з «МедФармЕксперт» - це відкриття в мінімальні терміни, з мінімальними вкладеннями і мінімально швидкої розкруткою!

 

 

  50+  відкритих аптек      25+  міст       15 років на ринку

 

 

   Компанія «МедФармЕксперт» відкрила більше 50+ успішних аптек (Київ, Одеса, Луцьк, Чернівці, Черкаси, Слов'янськ та ін.), Тому добре знає про особливості бізнесу, які необхідно враховувати до запуску проекту. Фахівці компанії допоможуть скласти грамотний бізнес-план відкриття аптеки і обійти «підводні камені», які потім позначаться на результатах діяльності аптеки. Поговоримо детальніше про початкових стадіях відкриття аптеки.

Основні етапи відкриття аптеки в Україні

  1. Вибір приміщення, ремонт
  2. Меблі і планування
  3. Персонал
  4. Первинний ассортимент
  5. Договора з постачальниками
  6. Оформлення вітрин, мерчандайзинг
  7. Маркетінг,  рекламні компанії

 


1. Вибір приміщення, ремонт. Це найбільш значуща стадія при відкритті аптеки. Гарне розташування збільшує ймовірність успішної реалізації проекту на 50%. При пошуку місця потрібно враховувати потік людей за день, наявність неподалік поліклініки або лікарні. Крім медичних установ, «магнітами» можуть бути станції метро (при відкритті аптеки в Києві, Харкові чи Дніпрі), вокзали, ринки, торгові центри, супермаркети. Спальний район також буде вигідним розташуванням для аптеки, так як буде максимально наближений до споживача. Після відвідин лікаря і призначення ліків сьогодні багато хто йде спочатку не в аптеку, а в інтернет - побільше дізнатися про призначених препаратах, порівняти ціни, знайти аналоги. Після цього досить зручно зайти в аптеку біля будинку.

Ідеальним варіантом при відкритті аптеки є оренда приміщення. Це дозволить скоротити стартові витрати, так як покупка або будівництво будинку обійдуться недешево. Найкраще скласти договір оренди на 3 роки, включивши опцію подальшого продовження аренди.

 

Крім цього слід враховувати державні норми для аптечних приміщень:

 

  • Загальна площа: від 50 кв.м. (для СМТ - від 40, для сіл - від 30 кв.м.)

  • Окремий вхід (виключення - торгові центри)

  • Нежитловий фонд, 1 -ий поверх

  • Наявність санвузла обов'язково

  • Наявність пандуса обов'язково

 

2. Ліцензія для аптеки. Перед тим, як відкрити аптеку в Україні, ви зобов'язані отримати ліцензію на таку діяльність. Досвід показує, що це найскладніший етап, так як в процесі доведеться зіткнутися з бюрократичною машиною і обійти не один десяток кабінетів. При самостійному заповненні документів висока ймовірність помилки і відмови в отриманні ліцензії з боку комісії «Держлікслужби». Можливо, після трьох-чотирьох спроб подачі документів ви станете експертом в ліцензуванні аптек, але так ви втратите дорогоцінний час і кошти. Якщо ви отримаєте відмову від Держлікслужби, то подати знову документи на ліцензію ви зможете лише через 2 тижні або 3 місяці!

 

3. Автоматизація аптеки. Сьогодні без автоматизації не обійтися в будь-якому виді бізнесу. У фармацевтиці це особливо важливо з огляду на величезної кількості лікарських засобів, виробників і аналогів з різними назвами. Спеціальні програми допоможуть зі своєчасним замовленням товару, оновленням асортименту, моніторингом термінів придатності. Автоматизація робочого місця Первостольник збільшить швидкість і якість обслуговування клієнтів, що позначиться на репутації аптеки і її обороті.

 

Для впровадження автоматизації необхідно:

 

  • Закупити комп'ютерне та касове обладнання
  • Вибрати програмний продукт, впровадити на аптеку
  • Підключення комп'ютерів до мережі інтернет та локальної мережі, підключення обладення до ПО
  • рекомендує програму для аптеки Парацельс

 

4. Меблі і планування. При складанні плану майбутньої аптеки необхідно враховувати психологічні фактори, які впливають на покупців. Дослідження показують, що торговий зал повинен створювати замкнутий маршрут з рухом проти годинникової стрілки. Розстановка меблів повинна ліквідувати «мертві» зони - вітрини нижче і вище рівня очей, перші метри біля входу, кути приміщення. У таких місцях можна встановити рекламні та інформаційні стенди, диван або стільці для зручності відвідувачів, журнальний столик. Таким чином, вхід в аптеку повинен бути з правого боку, а каса - з лівої.

 

5. Підбір кваліфікованного персоналу. Теоретично, для відкриття пункту продажу необхідно найняти 2-3 чоловік: завідувача і першостольника. Перший повинен мати освіту провізора, другого - досить диплома фармацевта. Для СМТ і сіл буде досить 1-2 людини.

Часто керуючі нових аптек економлять на персоналі, так як досвідчені і кваліфіковані фармацевти вимагають пристойної заробітної плати. Це поширена помилка, яка пізніше негативно позначиться на результатах. Вкладення в персонал, в підготовку співробітників на спеціалізованих тренінгах, семінарах, конференціях - це вигідна інвестиція в майбутнє бізнесу.

 

 

14
18

 

 

6. Первинне формування асортименту. З першого дня в аптеці має бути як мінімум 5 000-10 000 лікарських препаратів. Дуже важливо не помилитися з початковим замовленням, так як замовивши незатребувані ліки ви швидко втратите оборотні кошти. Не маючи достатньо досвіду складно спрогнозувати обсяги продажів на новому місці, тому тут вам знадобиться допомога досвідчених фахівців.

ВАЖЛИВО! Чи не замовити те, що довго буде продаватися або те, що потрібно, але помилитися з кількістю. Неправильне формування первононального асортименту стане якорем для молодої аптеки, який довгий час буде тягнути її на дно.

 

7. Укладання договорів з постачальниками ліків і парафармацевтики. Середня аптека повинна укласти 20 договорів поставок. Згодом кількість договорів потрібно буде збільшити для забезпечення гарного асортименту.

ВАЖЛИВО! Виробники пропонують різні ціни для різних договорів. При передоплаті ціна нижче, ніж при наданні комерційного кредиту (відстрочки) або ціни реалізації. Однак не варто так ризикувати при відкритті аптеки, коли практично всі кошти вкладаються в товар.

 

8. Оформлення вітрин, мерчандайзинг. Викладення товарів в зоні видимості, на рівні очей дозволяє управляти рівнем продажів певних препаратів, а також груп ліків, які дозволяють збільшити дохід.

9. Маркетінг,  рекламні компанії, брендінг. Про вашу аптеку повинні дізнатися "ВСІ" і "ВІДРАЗУ". Сформувати позитивний імідж - це найголовніша і надзвичайно складне завдання в перші дні роботи аптеки, тому що втратити клієнта дуже легко, а повернути практично неможливо. Тому не скупіться на допомогу професіоналів при запуску своєї аптеки.

 

 

Пакети послуг

 

Лайт      

 

Стандарт     Максимум    
15 000 грн

099-733-57-03

096-944-33-86

099-733-57-03

096-944-33-86

 

 
Фахівці, які беруть участь у відкриття прибутковою аптеки

 

  • Ведучий провізор
  • Юрист (ліцензія)
  • ІТ- фахівець (автоматизація аптеки)
  • Дизайнер
  • Фахівці з меблів
  • Фахівець з реклами

Причини відкриття прибутковою аптеки з МедФармЕксперт
 

  • скорочення термінів відкриття. 2-3 місяці з нами, самі від 6 міс

  • скорочення витрат на відкриття до 50 тис грн

  • максимально швидка розкрутка після відкриття

  • цілі нерви)))

 

Відкриття аптеки по франшизі - максимальна економія!

 

Початок бізнесу за допомогою аптечної франшизи заощадить ваші кошти і нерви. Ви отримуєте готову бізнес-модель ведення аптечного бізнесу, якої успішно пользуюются більше 200 аптек у всіх регіонах України. Найголовніше гідність нашої франшизи - ліки під реалізацію! Телефонуйте нашим експертам або заповнюйте заявку і наші експерти розкажуть усі подробиці про франшизу на аптеку!

 

 

Бізнес план відкриття аптеки?
 

Відкриття аптеки вимагає значних витрат. Перед відкриттям апечного бізнесу рекомендуємо звернутися до експертів за Бізнес-Планом відкриття аптеки. Бізнес-план аптеки повинен включати в себе всі етапи відкриття бізнесу, а також всі фінансові витрати на кожен етап. Також він повинен включати фінансові показники: вихід на точку беззбитковості, можлива прибутковість аптеки, терміни окупності.

   Бізнес-план може включати в себе реальні ризики для вашої аптеки, наприклад близьке сусідство сильного конкурента.

 

Найголовніше, бізнес-план відкривається аптеки повинен містити РЕАЛЬНІ дані, взяті на підставі "живих" відкритих аптек, а не просто заготовка, яку часто пропонують різні бізнес портали, які не відкрили жодної аптеки!

 

 "МедФармЕксперт" було відкрито більше 40 успішних аптек в понад 20 населених пунктах України. Досвід відкриття є як у великих містах, Київ, Одеса, Дніпро, так і в невеликих селищах.

 


Отримати кваліфіковану консультацію або замовити бізнес план "Як відкрити аптеку в Україні з нуля" можна за телефонами на сайті.:

 

 


Комментарии (3):
«МедФармЭксперт»
28.06.2020
Добрий... в нас є 3 пакети послуг по відкриттю аптеки під ключ. 096-279-18-25 звоніть по цьому номеру експерту по відкритю аптеки
Марта (Львівська область, Миколаївський район село Стільсько)
26.06.2020

Добрий вечір. Можете розяснити суть вашої допомоги у відкритті аптеки. І скільки коштує франчиза?


Світлана (Закарпатська обл Міжгіря )
24.02.2021
Доброго вечора я би теж хотіла відкрити свою аптеку мій номер телефону 0682293555 якщо готові допомогти то напишіть у вай


Имя
Населенный пункт
Сообщение


Имя
Населенный пункт
Сообщение
x
Спасибо!
Ваш комментарий принят нашим модератором и
пройдет проверку в ближайшее время.
Обратный звонок Позвонить на телефон Viber Telegram GMail
Есть вопросы? Перезвоним вам в течение 15 минут
Для получения более
быстрой консультации Вы можете позвонить нашему эксперту на номер
(099) 733 57 03
×
21