Киев, Одесса, Львов, Днепр, Харьков,7 офисов
8.00 - 21.00 Без выходных
1 537 за месяц +2

Получение лицензии на торговлю лекарствами. Этапы получения фармалицензии

Просмотров 6688

 

 

 

  Получение фармацевтической лицензии на торговлю лекарствами для аптеки является одним из самых важных и самых сложных этапов на пути открытия аптеки.

 

 

Этапы получение фармацевтической лицензии

 

 

  1. Приведение помещения согласно лицензионным условиямОдна фармацевтическая лицензия - одно помещение.
  2. Обстановка аптеки мебелью и прочим оборудованием (холодильники и пр.)
  3. Принятие  к себе на работу официально Провизора.
  4. Заполнение аптечной ведомости.  Очень сложный процесс включающий в себя много тонкостей.
  5. Подача в Центральную гослекслужбу Украины Заявление на получение фармацевтической лицензии  и подача аптечной ведомости.
  6. Если все документы оформлены правильно, подающего заявление о получении фармацевтической лицензии извещают за день-два о приходе инспектора гослекслужбы с областного центра.
  7. Госинспектор  приезжает  в аптеку в назначенный день и сверяет соответствие заявленным данным в аптечной ведомости  фактическому.
  8. Он высылает отчет в центральную киевскую гослекслужбу отчет.
  9. Киевская Гослекслужба выносит  или положительное или отрицательное решение.

 

Если инспектор не находит расхождений  заявленных данных в ведомости, то у вас есть все шансы получить положительное решение. Но, как правило, до этого предшествует много трудностей, которые очень сложно решить без эксперта в области аптечных лицензий.

 
 
 
 

"МедФармЭксперт" предоставляет квалифицированную помощь по оформлению аптечной ведомости   и получении лицензии на торговлю лекарствами за 10 дней.

 

 

 

4
15
7

 

 

 

 Требования для провизора аптеки

 

  1.  высшее медицинское образование за специальностью "Провизор" + сертификат прохождения интернатуры
  2. опыт работы не менее 2-х лет
  3. курсы повышения квалификации (каждые 5 лет)
  4. курсы - провизра организатора

 

Для ПГТ и поселков - требования для зав. аптеки упрощены.

 

 

 

 

     Выдержка из додатка:
 

 

КВАЛІФІКАЦІЙНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ

 

4. ЗАВІДУВАЧ АПТЕКИ (АПТЕЧНОГО ЗАКЛАДУ)

ЗАВДАННЯ ТА ОБОВ'ЯЗКИ. Здійснює керівництво аптекою (аптечним закладом) відповідно до чинного законодавства України та нормативно-правових актів, що визначають діяльність органів управління та закладів охорони здоров'я, організацію фармацевтичної служби. Організовує ефективну діяльність аптечного закладу (аптеки, аптечного магазину тощо). Визначає організаційну та управлінську структуру, завдання і функції фармацевтичного закладу та його структурних підрозділів. Організовує та контролює забезпечення населення, лікувально-профілактичних закладів та інших оптових покупців лікарськими засобами, товарами медичного призначення. Проводить маркетингові дослідження. Створює необхідні умови для зберігання медикаментів, інших медичних виробів відповідно до їх властивостей і вимог Державної фармакопеї. Організовує роботу з добору, розстановки і використання медичних кадрів, забезпечує своєчасне підвищення їх кваліфікації. Створює належні виробничі умови, організовує своєчасне проходження медичного огляду працівниками аптеки (аптечного закладу), забезпечує додержання співробітниками правил внутрішнього трудового розпорядку, охорони праці та протипожежного захисту. Аналізує показники роботи закладу, вживає заходів щодо їх оптимізації, видає відповідні директивні документи з цього питання. ПОВИНЕН ЗНАТИ: чинне законодавство про охорону здоров'я та нормативні документи, що регламентують діяльність органів управління і закладів охорони здоров'я; організацію фармацевтичної служби в державі; організацію ефективної діяльності аптечних закладів; організацію процесу виготовлення і контролю якості ліків, відпуску виготовлених лікарських форм і готових лікарських засобів, зберігання лікарських засобів і товарів медичного призначення; основні принципи ціноутворення на медикаменти, формування ринку фармацевтичних товарів, визначення попиту та потреби в лікарських препаратах і товарах медичного призначення з урахуванням кон'юнктури фармацевтичного ринку; міжнародні правила здійснення експортно-імпортних операцій; основи бухгалтерського обліку і звітності; документи, що визначають потужність, структуру, штатний розпис закладу, укомплектованість підрозділів та потребу в кадрах; нормативні акти щодо підготовки, підвищення кваліфікації та атестації фармацевтичних працівників; порядок ведення облікової та звітної документації; організацію матеріальної відповідальності членів колективу залежно від структури закладу; методи фармацевтичного обстеження (інспектування) аптечних закладів; сучасну літературу за фахом, методи її аналізу та узагальнення; організацію фармацевтичної інформації.

 

КВАЛІФІКАЦІЙНІ ВИМОГИ

Повна вища освіта (спеціаліст, магістр) за напрямом підготовки "Фармація", спеціальністю "Фармація". Проходження інтернатури за спеціальністю "Провізор загального профілю" з наступною спеціалізацією за фахом "Провізор-організатор". Підвищення кваліфікації (курси удосконалення, стажування, передатестаційні цикли тощо). Наявність сертифіката провізора-спеціаліста та посвідчення про присвоєння (підтвердження) кваліфікаційної категорії з цієї спеціальності. Стаж роботи за фахом не менше 5 років.

 

 

Полезные статьи лицензия на продажу лекарств:

 

Требования для помещения под аптеку

Как открыть аптеку в Украине? Что необходимо для открытия и работы аптеки?

Франчайзинг аптека. Открытие аптеки с наименьшим вложением средств.

Лицензия аптека. Что необходимо для получения лицензии?

Услуга: аптека под ключ


Комментарии (1):
Сергей (Цюрупинск)
02.03.2016

Для начинающего по открытию аптеки очень полезная статья



Имя
Населенный пункт
Сообщение


Имя
Населенный пункт
Сообщение
x
Спасибо!
Ваш комментарий принят нашим модератором и
пройдет проверку в ближайшее время.
Обратный звонок Позвонить на телефон Viber Telegram GMail
Есть вопросы? Перезвоним вам в течение 15 минут
Для получения более
быстрой консультации Вы можете позвонить нашему эксперту на номер
(099) 733 57 03
×
21